Vila C

Lokacija i smještaj

Rezidencijalno apartmansko naselje smješteno je na k.č.br. 3273/11, 3347/115, 3347/158, 3347/14 i 3347/152, k.o. Ledenice ukupne površine 2668 m2, u naselju Povile udaljenom 2 km od centra Novog Vinodolskog. Glavni pješački pristupi građevinama i glavni kolni ulazi su s javnog puta. Prometne površine do građevina omogućuju pristup teškim vatrogasnim vozilima. Građevine imaju podrum, prizemlje i 2 kata (ukupno 3 nadzemne etaže) te sve infrastrukturne priključke, osim građevine oznake ''C'' koja nema podrum.

Na zemljištu je izgrađeno 5 stambenih zgrada sa ukupno 13 stambenih jedinica ukupne korisne površine 2100 m2. Osnovna namjena svakog objekta je stambena, visine Po+P+2 (podrum, prizemlje i 2 kata). Vertikalna komunikacija između etaža izvodi se preko unutarnjeg armirano-betonskog stubišta. Građevine imaju i tavan koji nije u funkciji stanovanja.

Stanovi

Detaljna specifikacija

Konstrukcija i materijali

Konstruktivni elementi koji čine nosivi sklop građevine su temelji, vanjski i unutarnji nosivi zidovi, horizontalni i vertikalni serklaži, međukatne konstrukcije i koso krovište. Svi objekti temelje se na armirano-betonskoj temeljnoj ploči d=30 cm. Nosivi vanjski zidovi su od termo opeke d=25 cm u produžnom mortu s armirano-betonskim nadvojima, horizontalnim i vertikalnim serklažima, iznutra ožbukani produžnim vapnenim mortom na nabačeni rijetki cementni mort. Takva je i obrada unutarnjih nosivih zidova od termo opeke d=25 cm, kao i pregradnih zidova od pregradne opeke d=10 cm, a fasadnu oblogu vanjskih zidova čine toplinska obloga d=8 cm te završna obrada plemenitom paropropusnom, a vodonepropusnom fasadnom glatkom žbukom u svijetlom pastelnom tonu. Stropne ploče toplinski su izolirane mineralnom vunom Tervol d=5 cm. Međukatne konstrukcije su armirano-betonske ploče d=18 cm, s nagibom krovnih ploha do cca 23° i pokrivenih crijepom – tip mediteran sa bakrenim olucima i vertikalama, uz svu potrebnu izolaciju.

Unutarnja i vanjska stolarija

Sva unutarnja stolarija je drvena. Vratna krila ispunjena su perforiranom ivericom, ukrućena medijapan pločom, lakirana PU lakom u RALu 9010. Dovratnici su suhomontažni, HDF lakirani u RAL 9010 PU lakom. Drveni prozori, ulazna vrata u zgrade te ulazna vrata u stanove su vrhunske marke Inles. Prozori i balkonska vrata su u sistemu INO68 – standard od 68 mm drvenih, troslojno lameliranih profila smreke, završno obrađeni, lakirani u 3 sloja i ostakljeni termoizolirajućim staklima 4+16+4 sa Roto okovom te aluminijskim okapnicama na krilima i doprozornicima. Ulazna vrata su opremljena sa sigurnosnim bravama, sigurnosnim cilindrima i zurilima/špijunkama. Zaštiti od toplinskog zračenja i zaštiti privatnosti pridonose aluminijske rolete na elektromotorni pogon te drvene grilje. Vanjske i unutarnje klupčice na prozorima su od Bračkog kamena tip Veselje Unito.

Unutarnji i završni radovi

Unutarnji zidovi završno su oličeni ekološkim bojama za unutarnje zidove. Zidovi i podovi sanitarnih prostorija su obloženi prvoklasnom keramikom. Podovi kupaonica su sa ugrađenim podnim grijanjem. Stropne ploče toplinski su izolirane mineralnom vunom Tervol. Podovi u sobama, dnevnom boravku i kuhinjama su obloženi prirodnim drvenim parketom grab termo-tretiran (TT) i zaštićeni lakom u tri premaza. Stubišni krakovi i balkoni obloženi su kamenim pločama sa zidnim soklom od Bračkog kamena tip Veselje Unito i ograđeni su kovanom ogradom. Podrumski podovi prekriveni su prvoklasnim keramičkim pločicama. Oprema kupaonica uključuje kade, tuš kabine, wc školjke, umivaonike sa kupaonskim ormarićima i pripadajućim slavinama, električne radijatore i ogledala.

Kućne instalacije i komunalna infrastruktura

Apartmani su opremljeni svim instalacijama - jaka i slaba struja, telefon, TV antena, dovod i odvod vode, kanalizacija - a grijanje/hlađenje je etažno sa klima uređajima Mitsubishi Electric i kaminima u dnevnim boravcima. Kamini su sa priključkom na montažni Schiedel dimovodni kanal. Svi stanovi su izvedeni kao pametni stanovi sa video portafonom, detektorima pokreta i dima, regulacijom svijetla, grijanja i hlađenja, roleta sa priključnicama i prekidačima Vimar Eikon, ormarima i razdjelnicima Schrack, te zajedničkim antenskim uređajima za prijem zemaljskih i satelitskih TV i radio programa. U podrumskim prostorijama su za svaki stan pojedinačno smještene perilice i sušilice rublja. Također u podrumskim prostorijama svake zgrade su izvedene instalacije za saunu te je instalirana jedna sauna u svakoj zgradi za zajedničko korištenje.

Okućnica i eksterijer

Neizgrađeni dio parcele na kojoj su smješteni objekti brižno je hortikulturno riješen – oplemenjen mediteranskim vrstama visokog raslinja te niskim ukrasnim grmljem i cvijećem a zalijevanje biljaka je riješeno putem automatskog navodnjavanja. Svi objekti imaju adekvatan broj parkirališnih mjesta koji su popločeni i skladno uklopljeni u zelene površine, a rezidencijalno naselje ograđeno je do visine 1.1 m' ogradom u kombinaciji obrađenog Bračkog kamena i kovane ograde. Na zemljištu se nalaze 3 bazena sa pripadajućim tuševima te, gdje prostor dozvoljava, natkrivenim prostorima za odmaranje sa roštiljem. Vanjska rasvjeta je raspoređena unutar i oko naselja.


Kontakt

Hrvoje Brajković
hrvoje.brajkovic@sitolor.hr
tel.+385 99 66-000-88

Sitolor d.o.o.
Pavla Radića bb
35000 Slavonski Brod, Hrvatska
sitolor@sitolor.hr
tel.+385 35 405-404
fax.+385 35 405-410